Bachelor of Arts in Oriental Languages and Cultures (China (UGent Track))

Gianni, alumnus

De opleiding Oosterse talen en culturen sprak mij in de eerste plaats aan door de enorme diversiteit die één enkele opleiding aanbiedt. Dat is meteen ook de sterkte van de opleiding. Van bij het begin kom je in aanraking met een waaier van vakken uit verschillende interessegebieden, en dat werkt zeer verruimend. Naarmate je in de opleiding vordert en zelf ook evolueert, kun je met de juiste trajectbegeleiding jezelf specialiseren en de opleiding volledig in lijn met jouw interesses en sterktes maken.

Marthe, Bachelor

De interactie met de professoren is sterk aanwezig en zij leiden je door alle stappen om je studies te voltooien.

Hannes, alumnus

De opleiding Oosterse talen en culturen biedt een goede mix van geschiedenis-, cultuur- en taalvakken. In combinatie met de mogelijkheid om een minor te volgen, de zeer aan te raden uitwisseling met Liaoning University in Shenyang tijdens de bachelor, de mogelijkheid tot stage in de master en de optie om met een studiebeurs naar China of Taiwan te gaan na de master, bezorgt de richting je een grondige kennis van en nuchtere kijk op de Chinese én westerse maatschappij.

Sophie, alumna

Ik heb altijd een groot hart gehad voor het Zuiden: Fair Trade, globalisering, migratie, maar ook buikdansen en exotisch kokerellen interesseren me. Ik werk nu als noord-zuidambtenaar en ben dus professioneel bezig met ontwikkelingssamenwerking en cultuur.