Bachelor of Science in Bioindustrial Sciences

Stijn, oud-student

Met mijn diploma wetenschappen-wiskunde wilde ik eigenlijk eerst een andere opleiding aan de universiteit of een professionele bachelor biomedische laboratoriumtechnologie volgen. Maar toen ik de brochure bio-industriële wetenschappen had doorgenomen en de campus had bezocht op de infodag, was het al snel duidelijk dat ik aan de UGent Campus Kortrijk wilde starten. De masteropleiding sluit perfect aan bij mijn verwachtingen en interesses. Een bijkomend pluspunt is het toegepaste karakter van de opleiding: je ontdekt de biologische processen in de meest diverse sectoren. Het feit dat je hier als student goed wordt begeleid, heeft mijn interesse en slaagkansen zeker verhoogd.

Kenny, oud-student

Mijn keuze om industrieel ingenieur aan de UGent Campus Kortrijk te studeren was hoofdzakelijk gebaseerd op het praktijkgerichte van de opleiding. De troeven van deze opleiding? De raakvlakken met de industrie, de brede theoretische basis en toepassingen in de testlabo’s, in combinatie met algemene ingenieursvakken. Als plant engineer ben ik verantwoordelijk voor de productiviteit van de productieafdeling: naast veilig en kwalitatief produceren is het mijn hoofdtaak om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s bij kwaliteits- en veiligheidsproblemen. Ook het beheer van het projectbudget zit in mijn takenpakket. Om de betrouwbaarheid van de installaties te verhogen, werk ik ook aan de optimalisatie van het preventief onderhoudsplan. Daarnaast ondersteun ik als lid van het managementteam alle veiligheids- en kwaliteitsprogramma’s.

Ellen, oud-studente

Ik koos voor een ingenieursopleiding om de simpele reden dat ingenieurs zeer gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Het is een polyvalente opleiding met een evenwichtige balans tussen theorie en praktijk, zonder té gespecialiseerd te zijn. Je krijgt een brede waaier aan vakken waardoor je in verschillende sectoren kan werken. Eén van de hoogtepunten was voor mij de masterproef waardoor ik een hoop werkervaring heb opgedaan. Goede herinneringen heb ik ook aan de studiereizen: een goede afwisseling tussen 'business' en 'pleasure'. Waarom koos ik voor de UGent Campus Kortrijk? Na de infodag had ik meteen een thuisgevoel. Het 'bereikbare' en professionele docententeam heeft ervoor gezorgd dat ik me nooit een nummer in de rij heb gevoeld. Kortrijk als studentenstad mag er gerust wezen. Wie in een gezellige stad wil studeren en ook wil genieten van de studentensfeer, vindt in Kortrijk zeker en vast zijn gading. Meteen na het behalen van mijn masterdiploma ben ik van start gegaan als projectmedewerker aan de UGent Campus Kortrijk. Veel aandacht gaat daar immers ook naar onderzoek en dienstverlening aan bedrijven.

Gregory, oud-student

Bij het maken van mijn studiekeuze heb ik verschillende richtingen overwogen. De opleiding aan de UGent Campus Kortrijk paste volledig in mijn toekomstvisie: ze bevat een brede basis die later op de arbeidsmarkt veel kansen oplevert. Bovendien is de opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk ook erg praktijkgericht. Momenteel werk ik als productie-ingenieur bij voedingsbedrijf Vandemoortele. Mijn functie is in de loop der jaren geëvolueerd van een sterke focus op productieprocessen naar meer oog voor continue verbetering. Daarnaast doe ik ook operationeel werk, zoals de productieplanning bepalen, productierendementen (bv. OEE) valideren, reinigingsactiviteiten opvolgen en verbeteren, productieprojecten uitvoeren, en nog veel meer.