Bachelor of Science in de tandheelkunde

Liselotte, bachelor

Informeer jezelf voldoende! De keuze maken is moeilijk (en duurt bij de een al wat langer dan bij de ander) maar als je jezelf vastpint op één studie, laat je je droomopleiding misschien wel aan je voorbijgaan. Kijk om je heen, stel mensen uit het vakgebied vragen, ga naar infodagen ...

Dominique, bachelor

Ik doe naast mijn studies tandheelkunde ongeveer 12 uur per week trampoline. Het is te combineren, maar hiervoor moet ik wel enige discipline aan de dag leggen. Voor andere ontspanning of studentenactiviteiten heb ik geen tijd. Meestal vallen de competities in de buurt van de examens, dus op voorhand moet ik ook toch al wat tijd hiervoor incalculeren.

Jasmien, bachelor

Ik wist dat ik een medische opleiding wou volgen, dus schreef ik me in voor drie infodagen (audiologie, diergeneeskunde en tandheelkunde). Bij de infodag van tandheelkunde had ik plots het gevoel dat ik dat echt wou doen. Maar eerst moest ik slagen voor het toelatingsexamen ... Toen ik het niet haalde, volgde een kleine dip. Al gauw wist ik dat ik nog eens mijn kans zou wagen. Op dat moment had ik voor mezelf mijn tweede keuze al klaar: ik zou audiologie studeren.

Karolien, bachelor

Ik zit niet op kot dus aan de thuissituatie veranderde niet veel maar het is wel vreemd dat je niet aanwezig moet zijn in de lessen, dat de proffen geen namen kennen ... De eerste examenperiode wist ik echt niet goed wat ik moest verwachten maar ik leerde zoals ik altijd al gedaan had en het lukte op die manier. De overgang viel voor mij persoonlijk beter mee dan verwacht. Alleen die lange blok- en examenperiodes, daar heb ik het nu soms nog moeilijk mee!

Timothy, bachelor

Tijdens de eerste examenperiode ging ik ervan uit dat ik sowieso tweede zit zou hebben. Een beetje een slechte ingesteldheid. Maar ik was gelukkig voor alles geslaagd. Dat heeft mij doen inzien dat ik zeker universiteit aankon. Ik ben nooit de student geweest die alles al op voorhand doorgenomen heeft, maar ik begin ook niet op het allerlaatste moment. Dat geeft soms spannende momenten tijdens de examenperiode. Maar het is een kwestie van je te focussen en af te sluiten van de buitenwereld. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken hoe hij het beste studeert.