Bachelor of Science in Engineering: Architecture

Charlot, Bachelor

Het niveau van de opleiding ligt hoog, en proffen en assistenten dagen je uit om je ontwerp nog beter te maken en je eigen beslissingen in vraag te stellen. Kritisch denken en hard werken vormen de ruggengraat van de opleiding.

Els, bachelorstudente

Het leuke aan de opleiding zit vooral in het atelierwerk. Hier heerst een soort sfeer die nergens anders op de universiteit te bespeuren valt. Het is ook een andere soort omgang met proffen die hier tot stand komt.

Kobe, Bachelor

Ik kwam uit de opleiding fysica en sterrenkunde maar dat lag me niet en ik ben eigenlijk als vanzelf bij architectuur uitgekomen in de zoektocht naar een zekere maatschappelijke en culturele relevantie. Het eerste jaar was een beetje een verrassing aangezien de opleiding veel verwacht (ontwerpen, tekeningen) maar dat was meer positief dan demotiverend of onrustbarend. Ik heb nooit een probleem ondervonden. Persoonlijk heb ik het meest moeite met vakken als geschiedenis of actualia omdat ik niet graag studeer maar in principe heb ik er geen probleem mee. Het heeft weinig moeite gekost om voor alle vakken te slagen. Hoe dan ook kies ik ervoor om enkel een goede basis te studeren en mijn tijd verder anders te spenderen (hoewel de ontwerpvakken (steeds meer) een grote inzet vragen), dus ik verwacht geen hoge cijfers.

Lore, master

En dan was er nog ‘De loeiende koe’ ... Dat is een vereniging van architectuurstudenten die van alles organiseert (lezingen, bars ...) en ook tweemaal per jaar een boekje publiceert. Zij hebben mij echt die kriebel gegeven die ik nodig had om architectuur te studeren. Architectuur ging me veel meer interesseren, ik werd kritischer, leerde beter met de stress omgaan enz. Mede hierdoor allemaal heb ik me in het tweede semester van het tweede jaar kunnen herpakken, een begin van een ontwerpmethode gevonden en ben ik toch nipt in eerste zit geslaagd.

Geraldine, Master

Ik weet nog dat mijn brievenbus in het zesde jaar overspoeld werd met boekjes en brochures van universiteiten en hogescholen. Ik wist al dat ik naar de universiteit wilde en ik was goed in wiskunde, dus een aantal van die boekjes belandde al rechtstreeks in de vuilnisbak. Mijn grote zus studeerde in Gent dus het lag voor de hand dat ik daar ook zou gaan studeren. Ik heb nog een tijdje getwijfeld tussen verschillende richtingen, waaronder informatica en burgerlijk ingenieur-architect. Maar na enkele infodagen bijgewoond te hebben, stond mijn besluit vast: ik zou burgerlijk ingenieur-architect studeren.

Marjolein, master

Er is een goed evenwicht tussen technische, maatschappelijke en ontwerpvakken. Er zijn veel ateliers en begeleidingen: deze persoonlijke manier van werken is typisch voor onze opleiding, en is ongetwijfeld de beste manier om de complexiteit en veelzijdigheid van het ontwerpen onder de knie te krijgen.