Bachelor of Science in Geology

Tim, alumnus

Geologie is een soort synergie tussen de verschillende wetenschapsdomeinen, toegepast op de wereld rondom ons. Dat heeft me altijd gefascineerd. In de huidige dynamische en globale samenleving houdt geologie zich meer dan ooit bezig met duurzaamheid. Geologen werken onder meer aan een goed beheer en exploitatie van grondstoffen, het milieu, de atmosfeer en veiligheid. Tijdens de opleiding word je gevormd tot wetenschapper met een brede basis en proef je van alle mogelijke disciplines in de geologie. Deze multidisciplinariteit stelt mij nu in staat om complexe onderzoeksvragen aan te pakken in verschillende sectoren. Ik merk dat ik mij makkelijk kan integreren in nieuwe professionele omgevingen. En door die brede wetenschappelijke basis heb ik voldoende achtergrond om als zelfstandige te ondernemen.

Leonard, alumnus

Voorhistorisch leven boeide mij al van kindsbeen af, en de opleiding Geologie is een van de weinige opleidingen waar paleontologie wordt gedoceerd. Voor mij een logische keuze dus om Geologie te studeren. De opleiding was echter veel breder dan dat, met een diepgaande vorming in zowel biologie, chemie als fysica. Iedereen die afstudeert als geoloog, heeft niet alleen een grote kennis van de Aarde, maar is in feite een allround-wetenschapper.

Mathijs, alumnus

Ik ben begonnen aan mijn opleiding geologie vanuit mijn interesse voor de werking van onze planeet. Die interesse was heel breed: van de druk die we als mens op onze planeet uitoefenen over de evolutie van fauna en flora tot het waarom van platentektoniek. In de bacheloropleiding wordt hierover een grondige basis gelegd. De volledige opleiding heeft me een zeer gedegen kennis gegeven over de processen die zich afspelen op onze planeet en dat schept veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt.