Master of Arts in Art History, Musicology and Theatre Studies

Maaike, Master

Kunstwetenschappen is een heel boeiende opleiding die een duidelijk inzicht geeft in de talrijke aspecten van de diverse kunsten. Je kan je eigen weg uitstippelen en je specialiseren in je eigen interessevelden. Tijdens mijn stage kwam ik tot het inzicht dat ik op het vlak van praktische kennis nog veel hiaten moet opvullen. Maar eigenlijk wist ik dat wel al voor ik aan de opleiding begon. Uiteraard heeft de universitaire opleiding er wel voor gezorgd dat ik heel zelfstandig ben en problemen zelf heb leren aanpakken en oplossen (wat mij belangrijk lijkt op de werkvloer). Dus nu ik mijn opleiding bijna heb afgerond, ga ik dat volgend academiejaar opvangen door een master cultuurmanagement bij te studeren. Mijn droomjob is om een dienst educatie uit te werken.

Magali, Master

Laat je niet leiden door iemand anders dan jezelf bij je studiekeuze en laat je ook niet leiden door de jobmogelijkheden. Ik denk dat je met genoeg enthousiasme sowieso komt waar je wilt komen. Laat je ook niet leiden door medestudenten: die kunnen de moeilijkheidgraad van vakken (als historische kritiek bevoorbeeld) zo buiten proportie trekken dat je al op voorhand schrik zou krijgen. Dat is verspilling van je tijd; begin er gewoon aan en het lukt. Ga naar alle lessen! Dan heb je met je notities al quasi een samenvatting gemaakt en ben je al halverwege. Voor mij waren de infodagen bepalend bij het maken van mijn keuze.

Yentl, Master

Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn eerste jaar volledig de mist ingegaan, maar ik heb toen wel beseft dat kunstwetenschappen was wat ik wou. Heel dankbaar voor mijn bisjaar heb ik me dan herpakt. Het secundair is voor mij heel gemakkelijk verlopen en daardoor had ik me ook wel misrekend in de pakketten, die zeker in het eerste jaar enorm zijn. Ik vind dat de opleiding vooral in het eerste jaar enorm moeilijk is, maar alles verloopt daarna een pak vlotter. Die pakketten zijn, achteraf gezien, voor mij vooral een afschrikmiddel gebleken. Maar als je je er effectief aanzet, valt het best nog wel mee. Ik ben niet zo tevreden met mijn resultaten van het eerste jaar, maar wel van die van de volgende jaren en ik ben vooral trots dat ik toch niet heb opgegeven.

Jessie, Master

Ik wist nog niet zo lang wat ik echt wou gaan studeren, wel stond vast dat het geen exacte wetenschappen zou zijn. Mijn ouders hebben er altijd op aangedrongen dat ik aan de universiteit zou studeren, maar ik liet de optie hogeschool niet helemaal los. Zo wou ik oorspronkelijk interieurvormgeving studeren. Door gesprekken op de infodag van Sint-Lucas kreeg ik minder zin om interieurvormgeving of architectuur te gaan studeren. Mijn tweede keuze viel dan op kunstwetenschappen. Ik heb mijn keuze zeker niet gemaakt met het oog op een eventuele baan in de sector.