Master of Science in Biomedical Sciences

Aliona, master

Binnen de Biomedische wetenschappen zijn er verschillende majors in de masteropleiding. De beslissing in welke major je terechtkomt, hangt af van het onderwerp dat je toegewezen krijgt voor je masterproef. Hiervoor moet je de top 10 van je keuze doorgeven.

Coralie, master

Ik ben mijn universitaire opleiding altijd blijven combineren met mijn hobby handbal. Ik train 2 keer per week en speel daarnaast bijna elk weekend een wedstrijd. Alles samen besteed ik ongeveer 6 uur aan handbal tijdens de week en 4 uur in het weekend. Ik vind dat een goede en haalbare verhouding en zou mijn hobby niet kunnen missen.

Nele, master

Mijn toekomstplannen zijn nog niet zo duidelijk afgebakend. Ik ben er nog niet volledig uit. Ik hoop eind volgend jaar mijn diploma Biomedische wetenschappen én diploma van leraar te halen. Daarna zou ik eerst op zoek gaan naar een uitdagende job in een farmaceutisch bedrijf liefst in de buurt van mijn woonplaats. Mijn diploma als leerkracht is een mooi extraatje dat ik achter de hand hou voor als ik niet onmiddellijk een job vind.

Ineke, master

Ik wist al in het 5de jaar secundair dat ik de medische richting uit wou gaan. Het arts zijn interesseerde mij minder en daarom heb ik gekozen voor biomedische wetenschappen. Ik ben naar de infodag geweest en heb daar cursussen ingekeken. Ik heb geen grote aanpassingsproblemen gekend en het eerste jaar is dan ook succesvol verlopen. Mijn gewoonte in het secundair van dagelijks te studeren ben ik blijven volhouden en ik slaagde met grote onderscheiding. In het tweede jaar ben ik toch wat meer aandacht beginnen schenken aan mijn vrije tijd. Ik had nog steeds goede resultaten maar lichtjes minder dan in het eerste jaar. Ik neem in het weekend 's avonds de tijd om mijn vrienden te zien, maar voor de rest heb ik persoonlijk niet de tijd om er nog een hobby bij te nemen. Volgend jaar zou ik graag doctoreren.

Claire, master

Het was raar om plots in de kerstvakantie te moeten leren, maar anders ging het wel. Ik haalde goede resultaten dus ben ik verder op dezelfde manier blijven studeren. Ik heb nog nooit tweede zit gehad. Ik behaalde grote onderscheiding en was dus zeer tevreden met mijn resultaten. Door de keuzevakken verwerf je een heel brede kennis. In het eerste masterjaar heb je stage en dan leer je een labo pas echt goed kennen. Voordien krijg je wel kleine practica maar er is nog veel te leren als je in een reëel labo staat.