Master of Science in Electromechanical Engineering Technology

Course content

De opleiding elektromechanica spitst zich toe op machinebouw in de breedste zin van het woord. Alle aspecten die belangrijk zijn bij het ontwerp en de bouw van moderne machines komen aan bod. De opleiding is gericht op innoverend, probleemoplossend en toepassingsgericht denken en werken, veeleer dan de gekende technologie gebruiken en/of uitvoeren. We houden hierbij rekening met de economische en ecologische realiteit.

Course structure

De masteropleiding in de industriële wetenschappen: elektromechanica bouwt verder op de academische bachelor in de industriële wetenschappen: elektromechanica. Je diept specifieke domeinen in de mechanica en elektriciteit verder uit. Je kunt je via keuzevakken ook specialiseren in verschillende domeinen, waaronder kunststoffen en productietechnieken.

In de masterproef bewijs je in staat te zijn een project van enige omvang en een bepaalde complexiteit zelfstandig te kunnen uitvoeren en tot een goed einde te brengen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met verschillende partners uit de industrie en andere onderzoeksinstellingen, die hun expertise ter beschikking stellen van de studenten.

Career perspectives

Als master in de industriële wetenschappen in elektromechanica heb je een gedroomd profiel. Grote en kleinere ondernemingen zijn aangenaam verrast door de polyvalentie en inzetbaarheid van de nieuwe generatie ingenieurs. Je neemt de leiding in productie, design, management, onderhoud of commerciële diensten. Je kunt aan de slag als ontwerpingenieur, systeemingenieur, methode-ingenieur, productie-ingenieur, onderhoudsingenieur, technisch-commercieel verantwoordelijke, organisator van trainingen en opleidingen …
+++/---
Na je masteropleiding neem je de leiding in productie, design, management, onderhoud of commerciële diensten.
Je kunt aan de slag als ontwerpingenieur, systeemingenieur, methode-ingenieur, productie-ingenieur, onderhoudsingenieur, technisch-commercieel verantwoordelijke, organisator van trainingen en opleidingen …