Master of Science in Engineering: Architecture (Architectural Design and Construction Techniques)

Geraldine, Master

Ik weet nog dat mijn brievenbus in het zesde jaar overspoeld werd met boekjes en brochures van universiteiten en hogescholen. Ik wist al dat ik naar de universiteit wilde en ik was goed in wiskunde, dus een aantal van die boekjes belandde al rechtstreeks in de vuilnisbak. Mijn grote zus studeerde in Gent dus het lag voor de hand dat ik daar ook zou gaan studeren. Ik heb nog een tijdje getwijfeld tussen verschillende richtingen, waaronder informatica en burgerlijk ingenieur-architect. Maar na enkele infodagen bijgewoond te hebben, stond mijn besluit vast: ik zou burgerlijk ingenieur-architect studeren.

Marjolein, master

Er is een goed evenwicht tussen technische, maatschappelijke en ontwerpvakken. Er zijn veel ateliers en begeleidingen: deze persoonlijke manier van werken is typisch voor onze opleiding, en is ongetwijfeld de beste manier om de complexiteit en veelzijdigheid van het ontwerpen onder de knie te krijgen.

Lore, master

En dan was er nog ‘De loeiende koe’ ... Dat is een vereniging van architectuurstudenten die van alles organiseert (lezingen, bars ...) en ook tweemaal per jaar een boekje publiceert. Zij hebben mij echt die kriebel gegeven die ik nodig had om architectuur te studeren. Architectuur ging me veel meer interesseren, ik werd kritischer, leerde beter met de stress omgaan enz. Mede hierdoor allemaal heb ik me in het tweede semester van het tweede jaar kunnen herpakken, een begin van een ontwerpmethode gevonden en ben ik toch nipt in eerste zit geslaagd.