Master of Laws in de rechten
Juristen nemen in heel uiteenlopende functies een maatschappelijke sleutelpositie in. De opleiding is polyvalent en heel flexibel door de ruime keuzelijst voor verdiepende vakken, verbredende vakken en specifieke vaardigheden. De colleges zijn meestal zeer interactief en vormen een goede voorbereiding op het latere beroepsleven.
Infodagen
Elk jaar is er de Afstudeerbeurs (met een luik 'voorbereiding op de arbeidsmarkt' en een luik 'verder studeren').
Daarnaast hebben sommige opleidingen nog een specifiek infomoment (in dat geval wordt de datum hier aangekondigd - uiterlijk op 15/02).
Toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Vlaams diploma
- Rechtstreeks:
- Bachelor in de rechten
- Na het met succes voltooien van een voorbereidingsprogramma:
- MIN 97 SP - MAX 99 SP
- Een diploma van een bacheloropleiding in het academisch onderwijs (Voorbereidingsprogramma tot Master of Laws in de rechten)
- Een diploma van een masteropleiding aansluitend op een bacheloropleiding (Voorbereidingsprogramma tot Master of Laws in de rechten)
- Een diploma van een masteropleiding die volgt op een andere masteropleiding (Voorbereidingsprogramma tot Master of Laws in de rechten)
- MIN 97 SP - MAX 99 SP
- Na het met succes voltooien van een schakelprogramma:
- MIN 86 SP - MAX 90 SP
- Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting: rechtspraktijk (Schakelprogramma tot Master of Laws in de rechten)
- MIN 86 SP - MAX 90 SP
- Na het met succes voltooien van een bacheloropleiding met studieduurverkorting
- 127 SP
- Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting: rechtspraktijk (Bachelor of Laws in de rechten)
- Bachelor in het sociaal werk (Bachelor of Laws in de rechten)
- Een diploma van een bacheloropleiding in het academisch onderwijs (Bachelor of Laws in de rechten)
- Een diploma van een masteropleiding aansluitend op een bacheloropleiding (Bachelor of Laws in de rechten)
- 127 SP
Extra info toelatingsvoorwaarden (Vlaams diploma)
Voor de diploma's die toegang hebben tot de verkorte bachelor geldt dat de studenten hun diploma, vergezeld van het diplomasupplement, moeten voorleggen aan de faculteit via de trajectbegeleider.
Meer info: www.ugent.be/re/nl/voor-studenten/studietraject/studieduurverkorting
Toelating voor houders van een niet-Vlaams diploma
Informatie over de toelatingsvoorwaarden en -procedure voor houders van een niet-Vlaams diploma vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijving-of-registratie.
Taalvoorwaarden
De taalvereisten voor deze opleiding vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/nl/opleidingen/masteropleidingen/toelating/master/taal.htm
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.