Master of Science in de specialistische tandheelkunde (kindertandheelkunde en de bijzondere tandheelkunde)
De masteropleiding specialistische tandheelkunde heeft tot doel een algemeen tandarts verder op te leiden tot een hooggekwalificeerd practicus die deze bijzondere bekwaamheid binnen de tandheelkunde competent en autonoom kan beoefenen binnen een algemeen tandheelkundig en medisch perspectief en in een brede maatschappelijke context. De masteropleiding is slechts een deel van de volledige specialisatieopleiding, en wordt gecombineerd met een klinische opleiding (de permanente vorming of PEV).
Toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Vlaams diploma
- Na onderzoek van de bekwaamheid van de student om de opleiding te volgen:
- opleidingen nieuwe structuur:
- Master in de tandheelkunde
- opleidingen oude structuur:
- Tandarts
- opleidingen nieuwe structuur:
Extra info toelatingsvoorwaarden (Vlaams diploma)
Voor endodontologie en kindertandheelkunde dient de kandidaat erkend te zijn als Algemeen Tandarts, m.a.w. het postgraduaat Algemeen Tandarts moet met succes afgerond zijn.
Voor orthodontie en parodontologie is een erkenning als Algemeen Tandarts niet nodig
Toelating voor houders van een niet-Vlaams diploma
Na geschiktheidsonderzoek:
Klinische ervaring in algemene tandheelkunde van minimum 1 jaar is vereist
Internationale studenten moeten zich ervan bewust zijn dat er visumregels van toepassing kunnen zijn. Ze moeten contact opnemen met de Belgische ambassade of het consulaat in hun thuisland voor meer details .
Om juridische redenen moet de kandidaat in het bezit zijn van:
Erkenning van zijn diploma tandheelkunde in België
Werkvisum
- Een RIZIV-nummer (afhankelijk van de afstudeerrichting zal een RIZIV nummer als algemeen tandarts of specialist in opleiding nodig zijn)
Informatie over de toelatingsvoorwaarden en -procedure voor houders van een niet-Vlaams diploma vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijving-of-registratie.
Taalvoorwaarden
De taalvereisten voor deze opleiding vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/nl/opleidingen/masteropleidingen/toelating/master/taal.htm
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.