Master of Science in de industriële wetenschappen: elektromechanica

De master in de industriële wetenschappen: elektromechanica spitst zich toe op machinebouw in de breedste zin van het woord. Opleidingsonderdelen als mechanica en elektriciteit worden uitgediept en via keuzevakken kan je ook specialiseren in verschillende domeinen, waaronder kunststoffen, productietechnieken en voertuigtechnologie, maar ondernemerschap en duurzaamheid komen eveneens aan bod.

master-na-bacheloropleiding
1 jaar 60 studiepunten
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inhoud

De opleiding elektromechanica spitst zich toe op machinebouw in de breedste zin van het woord. Verschillende aspecten die belangrijk zijn bij het ontwerpen en bouwen van moderne machines en constructies, zoals materiaalgebruik, geavanceerde vormgevings-, ontwerp- en simulatietechnieken komen aan bod. De opleiding is gericht op innoverend, probleemoplossend en toepassingsgericht denken en werken, veeleer dan het gebruiken en/of uitvoeren van gekende technologie. We houden hierbij rekening met de economische en ecologische realiteit.

Je moet akkoord gaan met onze cookie policy alvorens je filmpjes kan bekijken.

Ik ga akkoord

Voor wie

De toelatingsvoorwaarden zijn divers. Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.

Structuur

De masteropleiding in de industriële wetenschappen: elektromechanica bouwt verder op de afstudeerrichting elektromechanica van de academische bachelor in de industriële wetenschappen. Je diept specifieke domeinen in de mechanica en elektriciteit verder uit. Dankzij een ruim aanbod aan keuzevakken kan je je ook specialiseren in verschillende domeinen, waaronder kunststoffen, productietechnieken en voertuigtechnologie, maar ondernemerschap en duurzaamheid komen eveneens aan bod. In de masterproef bewijs je in staat te zijn een project van enige omvang en een bepaalde complexiteit zelfstandig te kunnen uitvoeren en tot een goed einde te brengen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met verschillende partners uit de industrie en andere onderzoeksinstellingen, die hun expertise ter beschikking stellen van de studenten.

Arbeidsmarkt

Als master in de industriële wetenschappen in elektromechanica heb je een gedroomd profiel. Grote en kleinere ondernemingen zijn aangenaam verrast door de polyvalentie en inzetbaarheid van de nieuwe generatie ingenieurs. De pijlers mechanica, elektrotechniek en automatisering maken dat je werkelijk universeel inzetbaar bent. Na je masteropleiding neem je de leiding in productie, design, management, onderhoud of commerciële diensten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als ontwerpingenieur, methode-ingenieur, productie-ingenieur, onderhoudsingenieur, veiligheidsingenieur, technisch-commercieel verantwoordelijke, organisator van trainingen en opleidingen… Ook onderwijs en onderzoek behoren tot de jobmogelijkheden. 

Op ikbenindustrieelingenieur.be vind je interessante getuigenissen.