Schakelprogramma tot Master of Science in de industriële wetenschappen: elektrotechniek (elektrotechniek)

Een schakelprogramma is een overgangsprogramma tussen bepaalde professionele bachelors (3-jarige hogeschoolopleiding) en een specifieke master. Via het schakelprogramma krijg je dus toegang tot een aansluitende master.

schakelprogramma
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Verder studeren

Inhoud

Je volgt de kernvakken uit de academische bacheloropleiding met als bedoeling je de competenties bij te brengen om met de masteropleiding te kunnen starten. Via het schakelprogramma behaal je geen bachelordiploma, het geeft je enkel een toegangsticket naar de specifieke master.

In de schakelprogramma’s naar de masteropleidingen industrieel ingenieur zijn twee trajecten mogelijk: een regulier traject en een verkort traject (van ongeveer 60 studiepunten). Je komt in aanmerking voor het verkort traject als je voldoet aan beide onderstaande voorwaarden:

  1. In je voorafgaande professionele bacheloropleiding heb je een gemiddeld percentage behaald van minstens 70% voor het volledige traject;
  2. Je slaagt voor de bekwaamheidsproef.

In de bekwaamheidsproef worden een aantal basisvakken van de domeinspecifieke ingenieursvorming bevraagd. Je kan enkel deelnemen aan de bekwaamheidsproef als je voldoet aan de eerste voorwaarde. Let op: voor sommige opleidingen komen enkel studenten met een bepaalde vooropleiding in aanmerking voor het verkort traject.

Meer info: www.ugent.be/ea/nl/opleidingen/zij-instroom/schakelprogrammas

Je moet akkoord gaan met onze cookie policy alvorens je filmpjes kan bekijken.

Ik ga akkoord

Voor wie

Dit schakelprogramma is een toegangsticket naar de specifieke master. De toelatingsvoorwaarden worden bepaald op het niveau van de master.