Schakelprogramma tot Master of Science in de industriële wetenschappen: machine- en productieautomatisering

Een schakelprogramma is een overgangsprogramma tussen bepaalde professionele bachelors (3-jarige hogeschoolopleiding) en een specifieke master. Via het schakelprogramma krijg je dus toegang tot een aansluitende master.

schakelprogramma
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Verder studeren

Inhoud

Je volgt de kernvakken uit de academische bacheloropleiding met als doel je de competenties bij te brengen om met de masteropleiding te kunnen starten. Via het schakelprogramma behaal je geen bachelordiploma, het geeft je enkel een toegangsticket naar een specifieke master.

Voor wie

Dit schakelprogramma is een toegangsticket naar een specifieke master. De toelatingsvoorwaarden worden vastgelegd op het niveau van de master in kwestie. Op de fiche van de master vind je of jouw diploma toelating geeft. De link vind je op het tabblad 'verder studeren' op deze pagina.

Structuur

Behaalde je 70% in je bachelor? Dan kan je deelnemen aan een bekwaamheidsproef. Dat is een examen over (delen van) specifieke vakken. Geslaagd? Dan hoef je die vakken niet meer te volgen en kan je een programma van 60 studiepunten volgen in plaats van het reguliere schakelprogramma van 75 studiepunten.

Er worden geen vrijstellingen toegekend in het schakelprogramma op basis van credits behaald in de professionele bacheloropleiding.