Schakelprogramma tot Master of Science in het basisonderwijs

Met een bachelordiploma kleuter- of lager onderwijs kun je vanaf academiejaar 2024-2025 inschrijven voor het schakelprogramma naar de masteropleiding Basisonderwijs die start in 2025-2026.

schakelprogramma
Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Verder studeren

Aandachtspunten

Opleiding onder voorbehoud van goedkeuring door NVAO en door de Vlaamse Regering.

Voor wie

In academiejaar 2025-2026 start de master Basisonderwijs in Vlaanderen. Het is een academische masteropleiding voor educatieve bachelors kleuter- en/ of lager onderwijs die zich verder willen professionaliseren als onderwijsprofessional, gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar. De opleiding wil het didactisch handelen van leraren in de klas verder ondersteunen en omvat leerlijnen rond onderzoekend handelen, evidence-based didactiek, interne professionalisering en innovatie.

De master Basisonderwijs zal in samenwerking door UGent, Arteveldehogeschool, HOGENT en HOWEST ingericht worden - mits goedkeuring door de Vlaamse Regering en erkenning door de NVAO. Studenten uit andere hogescholen zijn uiteraard ook welkom.

Studenten met een diploma uit een educatieve bachelor kleuter- of lager onderwijs kunnen zich vanaf academiejaar 2024-2025 inschrijven voor het schakelprogramma naar die master. Het schakelprogramma omvat 60 studiepunten. De master Basisonderwijs omvat eveneens een programma van 60 studiepunten. De volledige opleiding (schakelprogramma en master) kan zo op twee voltijdse jaren worden afgewerkt.

Meer info vind je terug op de facultaire webpagina.