Bachelor of Science in de diergeneeskunde
Met de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent leer je alles om dierenarts te worden en zorg te dragen voor gezelschapsdieren, paarden of landbouwdieren. Ongeveer 65% van onze afgestudeerden werkt in groepspraktijken, vaak samen met andere dierenartsen en assistenten. Je kunt ook buiten de praktijk aan de slag, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, farmaceutische sector, bij de overheid of in onderzoek en onderwijs. Dankzij de brede opleiding en groeiende vraag naar dierenartsen biedt dit diploma veel werkzekerheid en carrièremogelijkheden
Deze opleiding is geaccrediteerd door EAEVE - European Association of Establishments for Veterinary Education.
https://www.eaeve.org/esevt/establishments-status
Infodagen
Op de infodag krijg je uitgebreide informatie over de opleiding en maak je kennis met de faculteit.
Open Lessen
Benieuwd naar een échte les van deze opleiding? Tijdens de herfst- en de krokusvakantie zijn er Open Lessen.
Try-out
Ervaar of studeren aan de universiteit iets voor jou is. De Try-out is géén inhoudelijke kennismaking met de opleiding: de focus ligt op het leren verwerken en studeren van de inhoud van een les, ongeacht het onderwerp.
Try-out - workshop efficiënter studeren - sessie 5
Straks Student
Volg samen met je ouders de algemene infosessie Straks Student over studeren in het hoger onderwijs, met uitleg over: studiekeuze, structuur van hoger onderwijs, studiepunten, leerkrediet, studiekosten en huisvesting.
Bachelorbeurs
Elk jaar, eind juni, is de Bachelorbeurs. Je vindt alle bacheloropleidingen van de UGent. Je kunt er al je vragen stellen aan medewerkers van de opleidingen, de afdeling Studieadvies, de afdeling Huisvesting, de Sociale Dienst en het Universitair Centrum voor Talenonderwijs.
Studieadvies
Heb je vragen of nood aan een persoonlijk gesprek over je studiekeuze?
studieadvies@ugent.be - 09 331 00 31
Toelatingsexamen
Om te kunnen starten met de opleiding Bachelor in de diergeneeskunde moet je geslaagd (en gunstig gerangschikt) zijn voor het toelatingsexamen diergeneeskunde.
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.