Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management
De master in de bestuurskunde en publiek management vormt polyvalente mensen die de inzichten en vaardigheden hebben om in de hedendaagse publieke sector een modern bestuur te garanderen. Efficiënt leiding geven berust op een juiste dosering van kennis en vaardigheden.
Infodagen
Elk jaar is er de Afstudeerbeurs (met een luik 'voorbereiding op de arbeidsmarkt' en een luik 'verder studeren').
Daarnaast is er ook een specifieke infodag waar je gerichte informatie krijgt over de opleiding en over de vakken. Je krijgt zicht op wat er verwacht wordt en je kan vragen stellen aan proffen, assistenten en studenten. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 mei.
Faculteit Economie en bedrijfskunde
Toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Vlaams diploma
- Rechtstreeks:
- Bachelor in de bestuurskunde en het publiek management
- Na het met succes voltooien van een voorbereidingsprogramma:
- MIN 12 SP - MAX 38 SP
- Een diploma van een bacheloropleiding in het academisch onderwijs (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Een diploma van een masteropleiding aansluitend op een bacheloropleiding (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Een diploma van een masteropleiding die volgt op een andere masteropleiding (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- MIN 12 SP - MAX 38 SP
- Na het met succes voltooien van een schakelprogramma:
- 63 SP
- Bachelor in de communicatie (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in de maatschappelijke veiligheid (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in de netwerkeconomie (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in de orthopedagogie (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in de toegepaste psychologie (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in het bedrijfsmanagement (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in het communicatiemanagement (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in het internationaal bedrijfsmanagement (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor in het sociaal werk (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor of Business Management (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor of International Business Management (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- Bachelor of International Communication Management (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- 63 SP
- Op voorwaarde van toelating door de inrichtende faculteit: na het met succes voltooien van een schakelprogramma:
- 63 SP
- Educatieve bachelor in het secundair onderwijs , op voorwaarde dat één van de door de student gevolgde onderwijsvakken economie is (Schakelprogramma tot Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management)
- 63 SP
Extra info toelatingsvoorwaarden (Vlaams diploma)
Indien je een academisch bachelordiploma bezit dat toegang geeft tot het voorbereidingsprogramma van max. 39 studiepunten, neem je contact op met de trajectbegeleider voor het vastleggen van het exacte curriculum.
Toelating voor houders van een niet-Vlaams diploma
Informatie over de toelatingsvoorwaarden en -procedure voor houders van een niet-Vlaams diploma vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijving-of-registratie.
Taalvoorwaarden
De taalvereisten voor deze opleiding vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/nl/opleidingen/masteropleidingen/toelating/master/taal.htm
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.