Master of Science in de bio-industriële wetenschappen: circulaire bioprocestechnologie

Deze master (Campus Kortrijk) geeft je inzicht in de ontwikkeling, het ontwerp en de operatie van biogebaseerde circulaire processen in een industriële productieomgeving. Ook aspecten als risico-evaluatie en kwaliteit komen uitvoerig aan bod.

master-na-bacheloropleiding
1 jaar 60 studiepunten
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inhoud

De masteropleiding bio-industriële wetenschappen: circulaire bioprocestechnologie duurt 1 jaar en geeft je inzicht in de ontwikkeling, het ontwerp en de operatie van bio-gebaseerde circulaire processen in een industriële productieomgeving. Je wordt helemaal klaargestoomd voor de arbeidsmarkt: je volgt bedrijfsmanagement, je doet een stage en je schrijft een masterproef.

In deze opleiding leer je hoe je nieuwe biogebaseerde processen ontwikkelt en verfijnt voor de productie, (bio)raffinage en recyclage van levensmiddelen, groene chemicaliën en duurzame brandstoffen. Daarbij staat duurzaamheid centraal. Het ‘circulaire’ verwijst naar het recycleerbaar of biodegradeerbaar maken van het eindproduct en de nevenstromen en afvalstromen opwaarderen tot nieuwe producten. Je scherpt je technische vaardigheden aan door zelf te experimenteren in onze gloednieuwe labo’s. Je leert zelfstandig of in team te zoeken naar oplossingen. Recente apparatuur en software worden geïntegreerd in de lessen en labosessies.

Je moet akkoord gaan met onze cookie policy alvorens je filmpjes kan bekijken.

Ik ga akkoord

Aandachtspunten

De Master of Science in de Bio-industriële wetenschappen: Circulaire bioprocestechnologie is een unieke opleiding in Vlaanderen.

Voor wie

De toelatingsvoorwaarden zijn divers. Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.

Structuur

De masteropleiding volgt op de driejarige bacheloropleiding. Tijdens het masterjaar werk je aan een masterproef van 20 studiepunten. Je kan die uitvoeren in samenwerking met een bedrijf of een onderzoeksinstelling. Gezien de toepassingsgerichtheid van de opleiding is er naast de masterproef ook een stage voorzien waarin je met verschillende aspecten van het werkveld in contact komt.

Je moet akkoord gaan met onze cookie policy alvorens je filmpjes kan bekijken.

Ik ga akkoord

Arbeidsmarkt

Met je diploma industrieel ingenieur heb je veel mogelijkheden: je kan aan de slag in een bedrijf als procesingenieur, productie-ingenieur, kwaliteitsingenieur, R&D-ingenieur, verantwoordelijke voor aan- en verkoop, consultant, bij de overheid, als leerkracht, en nog veel meer. Omdat de opleiding verschillende disciplines combineert, heb je als afgestudeerde ingenieur een gegeerd profiel voor kmo's en grote bedrijven in o.a. de hernieuwbare energie-, milieutechnologie- en recyclagesector. Op ikbenindustrieelingenieur.be vind je enkele getuigenissen van afgestudeerden die je vertellen over hun job.