Postgraduaatsopleiding Manuele therapie
Postgraduaten zijn vervolgopleidingen die qua structuur afwijken van de klassieke master na masters (60 studiepunten, afzonderlijke scriptie of masterproef, etc…) of opleidingen die een beroepsvoorbereidend karakter hebben.
Inhoud
- Diepgaande specialisatie binnen het bewegingsstelsel met specifieke aandacht voor gevorderde en aanvullende onderzoeks- én behandeltechnieken binnen articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen, inclusief de manipulaties.
- Uitgebreide focus op het klinisch redeneren met aandacht voor alle deelaspecten van het planetenmodel.
- De opleiding is georganiseerd als een 1-jarige opleiding volgens 2 onderwijsvormen (MTa en MTb), maar ook een modulair systeem is mogelijk.
- Leidt tot een universitair diploma in de Manuele Therapie dat in aanmerking komt voor de erkenning van de bijzondere beroepsbekwaamheid in de manuele therapie.
Voor wie
De toelatingsvoorwaarden zijn divers. Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.
Structuur
De omvang van deze opleiding bedraagt 40 studiepunten. Voor deze opleiding zijn er twee studietrajecten mogelijk afhankelijk van het aantal inschrijvingen:
- Een voltijds studietraject dat loopt over één academiejaar: het aantal deelnemers is jaarlijks beperkt tot 120 studenten.
-
Indien het aantal inschrijvingen meer dan 120 deelnemers telt, zal ook een deeltijds en modulair studietraject georganiseerd worden, gespreid over twee academiejaren.
De lessen worden aangeboden in 5 modules van in totaal 5 lesweken van 6 dagen. Deze lesweken zijn verspreid over twee academiejaren, maar niet aaneensluitend. Het aantal deelnemers is voor dit traject wordt beperkt tot een jaarlijkse instroom van 30 studenten.
Kwaliteitszorg
Mensen die durven denken over de uitdagingen van morgen, daar streven we naar. Daarom is het onderwijs aan onze universiteit stevig verankerd in zes grote onderwijsdoelstellingen: denk breed, blijf onderzoeken, steun talent, bouw mee, verleg grenzen en kies kwaliteit.
De UGent heeft continu aandacht voor kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur. Het UGent-kwaliteitszorgsysteem geeft voor elke opleiding informatie over de troeven van de opleiding, de sterke punten én de werkpunten.
Meer info: