Bachelor of Science in de farmaceutische wetenschappen

De farmacie is in wezen de wetenschap van de farmaca (geneesmiddelen). De farmacie is een toegepaste wetenschap, die scheikundige, biologische en natuurkundige methoden gebruikt voor de studie van therapeutisch waardevolle stoffen, met toepassingen in de geneeskunde, de voedingsindustrie en in alle sectoren waar aspecten van gezondheid aan de orde zijn.

bacheloropleiding
3 jaar 180 studiepunten
Faculteit Farmaceutische Wetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden   of bestellen
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Verder studeren

Brochure

Infodagen

Op de infodag krijg je uitgebreide informatie over de opleiding en maak je kennis met de faculteit. De meeste infodagen zijn achter de rug. De Bachelorbeurs geeft je nog de kans om vragen te stellen aan medewerkers van de opleiding.

Open Lessen

Benieuwd naar een échte les van deze opleiding? Tijdens de herfst- en de krokusvakantie zijn er Open Lessen.

Try-out

Ervaar of studeren aan de universiteit iets voor jou is. De Try-out is géén inhoudelijke kennismaking met de opleiding: de focus ligt op het leren verwerken en studeren van de inhoud van een les, ongeacht het onderwerp.

Try-out - workshop efficiënter studeren

dinsdag 6 september 2022
van 18u00 tot 20u00

Online

meer info...

Straks Student

Volg samen met je ouders de algemene infosessie over studeren in het hoger onderwijs, met uitleg over: studiekeuze, structuur van hoger onderwijs, studiepunten, leerkrediet, studiekosten en huisvesting. De infosessies zijn achter de rug, maar alle info vind je op de webpagina Straks Student.

Bachelorbeurs

Je vindt alle bacheloropleidingen van de UGent op de Bachelorbeurs. Je kunt er al je vragen stellen aan medewerkers van de opleidingen, de afdeling Studieadvies, de afdeling Huisvesting, de Sociale Dienst en het Universitair Centrum voor Talenonderwijs.