Bachelor of Science in de farmaceutische wetenschappen
De farmacie is in wezen de wetenschap van de farmaca (geneesmiddelen). Ze bestudeert hun structuur, fysisch-chemische eigenschappen, bereidingswijze, toedieningsvormen, werking, veiligheid, goed gebruik enz. met toepassingen in de geneeskunde, de voedingsindustrie en in alle sectoren waar aspecten van gezondheid aan de orde zijn.
Infodagen
Op de infodag (inschrijven vanaf 22 jan) krijg je uitgebreide informatie over de opleiding en maak je kennis met de faculteit.
Farmacie
Open Lessen
Benieuwd naar een échte les van deze opleiding? Tijdens de herfst- en de krokusvakantie zijn er Open Lessen.
Try-out
Ervaar of studeren aan de universiteit iets voor jou is. De Try-out is géén inhoudelijke kennismaking met de opleiding: de focus ligt op het leren verwerken en studeren van de inhoud van een les, ongeacht het onderwerp.
Try-out - workshop efficiënter studeren - sessie 2
Try-out - workshop efficiënter studeren - sessie 3
Try-out - workshop efficiënter studeren - sessie 4
Try-out - workshop efficiënter studeren - sessie 5
Straks Student
Volg samen met je ouders de algemene infosessie Straks Student over studeren in het hoger onderwijs, met uitleg over: studiekeuze, structuur van hoger onderwijs, studiepunten, leerkrediet, studiekosten en huisvesting.
Straks student aan de UGent
Bachelorbeurs
Elk jaar, eind juni, is de Bachelorbeurs. Je vindt alle bacheloropleidingen van de UGent. Je kunt er al je vragen stellen aan medewerkers van de opleidingen, de afdeling Studieadvies, de afdeling Huisvesting, de Sociale Dienst en het Universitair Centrum voor Talenonderwijs.
Studieadvies
Heb je vragen of nood aan een persoonlijk gesprek over je studiekeuze?
studieadvies@ugent.be - 09 331 00 31
IJkingstoets/Starttoets
De ijkingstoets is een hulp bij de overgang van het secundair naar academisch onderwijs. Deelname aan een ijkingstoets is verplicht voor deze opleiding. Een verplichte ijkingstoets wordt ook wel starttoets genoemd.
www.ugent.be/fw/nl/voor-toekomstige-studenten/ijkingstoetsen
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.