Bachelor of Science in de industriële wetenschappen (machine- en productieautomatisering)

Tom, oud-student

Na mijn professionele bachelor Automatisering was ik op zoek naar een opleiding waar ik zowel mijn theoretische als praktische kennis kon versterken. Op beide vlakken was ik dan ook onmiddellijk verknocht aan de campus. Enerzijds door het energieke team van docenten en assistenten die altijd klaar staan. Anderzijds ook op het vlak van praktijk. UGent Campus Kortrijk beschikt over goed uitgeruste labo’s die zichtbaar mee evolueren met de huidige automatiseringstechniek.

Carl, oud-student

In deze opleiding ben je geen nummer. Je wordt persoonlijk begeleid op weg naar je masterdiploma. Er staat een professioneel en tegelijk heel bereikbaar docententeam voor je klaar. De studiereizen naar Duitsland en China waren echte voltreffers. Al die elementen vormden een belangrijke factor om te beslissen ook mijn professionele loopbaan hier te starten. Als onderzoeksmedewerker in hydraulische aandrijfsystemen deed ik heel wat kennis en expertise op. Het komt me nu goed van pas in mijn huidige job als hydraulic engineer.

Annelies, oud-studente

Voor een meisje uit het ASO lag de keuze voor automatisering niet voor de hand. Een aantal inleidende vakken wekten echter mijn interesse waardoor ik besloot de uitdaging aan te gaan. Van die keuze heb ik tot op vandaag nog geen seconde spijt. Het verbaast me dan nog steeds dat heel weinig meisjes voor techniek kiezen. Je diploma biedt zo’n brede waaier aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt, mede dankzij je brede basiskennis. Zo kon ik als pas afgestudeerde aan de slag als software-engineer. Nadien ben ik doorgegroeid naar de job van R&D-projectmanager. Momenteel realiseer ik IT-projecten in de zorgsector.