Master of Arts in gender en diversiteit
Je wordt opgeleid om op een wetenschappelijk onderbouwde, geëngageerde en verantwoordelijke wijze te kunnen omgaan met complexe problemen van sociale ongelijkheid en discriminatie en de daaruit voortvloeiende veranderingsprocessen. De opleiding maakt ook de link met de praktijk en het werkveld door onder meer te voorzien in een stage en speelt zo in op de vraag naar gender- en diversiteitsexperten die leeft in het beleid, in het onderwijs, de bedrijfswereld, verenigingen en ngo’s.
Infodagen
De infodag is bedoeld voor nieuwe studenten die via een schakelprogramma instromen (om 17u) of voor studenten die rechtstreeks met de master starten (18u). Je krijgt er meer info over de opleiding, over het vakkenpakket, de verwachtingen en je kunt vragen stellen aan professoren, trajectbegeleiders en studenten. De infodag gaat online door.
Master Gender en Diversiteit
Masterbeurs
Elk jaar, eind maart, organiseert de Associatie Universiteit Gent de Afstudeerbeurs. Deze beurs richt zich enerzijds op de voorbereiding op de arbeidsmarkt en anderzijds op verder studeren. 'Verder studeren' komt aan bod in het luik Masterbeurs.
Meer info: www.ugent.be/masterbeurs
Toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Belgisch diploma
- Rechtstreeks:
- Een diploma van een bacheloropleiding in het academisch onderwijs binnen één van de volgende studiegebieden (of een combinatie ervan):
- Archeologie en Kunstwetenschappen
- Economische en Toegepaste Economische Wetenschappen
- Geschiedenis
- Godgeleerdheid, Godsdienstwetenschappen en Kerkelijk Recht
- Politieke en Sociale Wetenschappen
- Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
- Rechten, Notariaat en Criminologische Wetenschappen
- Taal- en Letterkunde
- Toegepaste Taalkunde
- Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen
- Een diploma van een masteropleiding aansluitend op een bacheloropleiding
- Een diploma van een masteropleiding die volgt op een andere masteropleiding
- Een diploma van een bacheloropleiding in het academisch onderwijs binnen één van de volgende studiegebieden (of een combinatie ervan):
- Na het met succes voltooien van een schakelprogramma:
- MIN 55 SP - MAX 60 SP
- Een diploma van een bacheloropleiding in het professioneel onderwijs binnen het studiegebied Onderwijs
- Een diploma van een bacheloropleiding in het professioneel onderwijs binnen het studiegebied Sociaal-agogisch Werk
- MIN 55 SP - MAX 60 SP
Toelating voor houders van een niet-Belgisch diploma
Informatie over de toelatingsvoorwaarden en -procedure voor houders van een niet-Belgisch diploma vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijven/niet-vlaams-diploma/internationalestudent
Taalvoorwaarden
De taalvereisten voor deze opleiding vindt men op de volgende pagina:
www.ugent.be/nl/opleidingen/masteropleidingen/toelating/master/taal.htm
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.