Master of Science in de biowetenschappen: land- en tuinbouwkunde (plantaardige en dierlijke productie)
De master in de biowetenschappen: land- en tuinbouwkunde (Campus Schoonmeersen - Gent) legt de focus op wetenschap en vernieuwing in de land- en tuinbouw. Denk hierbij aan toepassingen van bio- en technologische wetenschappen in het optimaliseren van plantaardige en/of dierlijke productieprocessen.
master-na-bacheloropleiding
1 jaar 60 studiepunten
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Nederlands
Brochure
downloaden
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies
Cursus | Ref | MT1 | Semester | Taal | Lesgever | SP |
---|---|---|---|---|---|---|
|
1
|
jaar
|
nl
|
Veerle Derycke
|
5
|
|
|
1
|
sem 1
|
nl
|
Veerle Derycke
|
3
|
|
|
1
|
jaar
|
nl
|
Jeroen Degroote
|
6
|
|
|
1
|
sem 1
|
nl
|
Veerle Fievez
|
5
|
|
|
1
|
jaar
|
nl
|
Jeroen Degroote
|
3
|
|
Cursus | Ref | MT1 | Semester | Taal | Lesgever | SP |
---|---|---|---|---|---|---|
|
1
|
jaar
|
nl
|
Stefaan Werbrouck
|
20
|
|
Op te nemen: 1 module uit de onderstaande lijst.
Cursus | Ref | MT1 | Semester | Taal | Lesgever | SP |
---|---|---|---|---|---|---|
|
1
|
sem 2
|
nl
|
Eduardo de la Pena
|
3
|
|
|
1
|
sem 1
|
nl
|
Veerle Derycke
|
4
|
|
|
1
|
sem 1
|
nl
|
Jeroen Degroote
|
3
|
|
Op te nemen: minstens 12 studiepunten te selecteren uit de onderstaande lijst.
Cursus | Ref | MT1 | Semester | Taal | Lesgever | SP |
---|---|---|---|---|---|---|
|
1
|
sem 1
|
nl
|
Jan Mertens
|
3
|
|
|
1
|
sem 2
|
nl
|
Frank Nevens
|
3
|
|
|
1
|
sem 2
|
nl
|
Eduardo de la Pena
|
3
|
|
|
1
|
sem 1
|
nl
|
Jan Mertens
|
4
|
|
|
1
|
sem 2
|
nl
|
Frieke Vancoillie
|
3
|
|
|
1
|
sem 2
|
nl
|
Jan Mertens
|
3
|
|
Op te nemen: 6 tot 8 studiepunten uit modules uit de onderstaande lijst.
Studenten kunnen er ook voor kiezen om extra vakken uit de module 'Plantaardige en dierlijke productie' of 'Productie en omgeving' op te nemen als keuzevak
Cursus | Ref | MT1 | Semester | Taal | Lesgever | SP |
---|---|---|---|---|---|---|
|
1
|
sem 1
sem 2
|
nl
nl
|
Stefaan Werbrouck
|
6
|
|
|
1
|
sem 2
|
nl
|
Mia Eeckhout
|
4
|
|
Op te nemen: opleidingsonderdelen te selecteren uit het aanbod van UGent waaronder de universiteitsbrede keuzevakken. Na goedkeuring door de faculteit.
Competentiegebied 1: Kenniscompetentie
- Inzicht in nutriëntenkringlopen en –beheer en dit toepassen op landbouw en milieu
- Inzicht hebben in landbouwbeleid en –wetgeving
- Gevorderde kennis en inzicht hebben in plantaardige en dierlijke productiesystemen
- Uitwerken van een proefopzet en methoden om plantaardige en dierlijke productieprocessen te optimaliseren
- Wetenschappelijke literatuur synthetiseren tot een kritisch en overzichtelijk geheel
- Een juiste onderzoeksmethodiek ontwikkelen en eventuele nieuwe technieken implementeren
- Relevante besluiten nemen op basis van eigen onderzoeksresultaten of de resultaten van anderen
- Systematisch wetenschappelijk integer handelen
- Creatief inzetten van verworven kennis, inzicht en ervaring bij toegepast onderzoek al dan niet in een industriële context
- Wetenschappelijk gefundeerd argumenteren in een multidisciplinaire context
- Open staan voor nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en hun toepassingen
- Een actieve houding aannemen ten aanzien van permanente kennisontwikkeling, levenslang leren en zelfstandig sturen van het eigen leerproces
- Kennis en inzichten gebruiken voor de kwalitatieve en kwantitatieve analyse van complexe problemen
- Duurzaamheid van productietechnologieën beoordelen
- Een projectconcept tot uitvoering te brengen en opvolgen op niveau van een beginnend professional
- (Productie)processen evalueren en bijsturen
- Schriftelijk of mondeling kennis overdragen en verslag uitbrengen aan specialisten of niet-specialisten
- Functioneren als lid van een team
- Anderstalige wetenschappelijke literatuur binnen het eigen vakgebied begrijpen en samenvatten
- Schriftelijk of mondeling advies formuleren aan specialisten of niet-specialisten
- Ethisch en maatschappelijk verantwoord handelen
- Systematisch aandacht hebben voor technische, economische, maatschappelijke, humane en duurzaamheidsaspecten bij het ontwikkelen en realiseren van producten/productiesystemen