Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie
De master in de biowetenschappen: voedingsindustrie (Campus Schoonmeersen - Gent) ligt het accent op de verwerking van grondstoffen tot kwaliteitsvolle en veilige voedingsmiddelen. Voedselveiligheid en -kwaliteit zijn zeer complexe begrippen. Erg belangrijk is het inzicht in de productieprocessen van voedingsmiddelen, de functionaliteit van de ingrediënten en de kennis van de mogelijke chemische, fysische en microbiële gevaren.
Infodagen
Elk jaar is er de Afstudeerbeurs (met een luik 'voorbereiding op de arbeidsmarkt' en een luik 'verder studeren').
Daarnaast hebben sommige opleidingen nog een specifiek infomoment (in dat geval wordt de datum hier aangekondigd - uiterlijk op 15/02).
Toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Vlaams diploma
- Rechtstreeks:
- Bachelor in de biowetenschappen
- Na het met succes voltooien van een voorbereidingsprogramma:
- MIN 3 SP - MAX 60 SP
- Bachelor in de bio-industriële wetenschappen (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de biochemie en de biotechnologie (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de biologie (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de biomedische wetenschappen (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de chemie (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de diergeneeskunde (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de farmaceutische wetenschappen (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de industriële wetenschappen, afstudeerrichting: chemie (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de industriële wetenschappen: chemie (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de industriële wetenschappen: milieukunde (Voorbereidingsprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- MIN 3 SP - MAX 60 SP
- Na het met succes voltooien van een schakelprogramma:
- MIN 66 SP - MAX 69 SP
- opleidingen nieuwe structuur:
- Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting: agro-industrie (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting: voedingsmiddelentechnologie (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de biomedische laboratoriumtechnologie (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Bachelor in de voedings- en dieetkunde (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- opleidingen oude structuur:
- Gegradueerde in de medische laboratoriumtechnologie (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Gegradueerde in farmaceutische en biologische technieken (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- Gegradueerde in voedings- en dieetkunde (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- opleidingen nieuwe structuur:
- aantal studiepunten te bepalen door de faculteit
- Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting: voedingstechnologie (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- MIN 66 SP - MAX 69 SP
- Op voorwaarde van toelating door de inrichtende faculteit: na het met succes voltooien van een schakelprogramma:
- MIN 66 SP - MAX 69 SP
- opleidingen oude structuur:
- Gegradueerde in landbouw en biotechnologie, op voorwaarde dat het vereiste vakkenpakket (voeding/biotechnologie) deel uitmaakt van het gevolgde curriculum (Schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie)
- opleidingen oude structuur:
- MIN 66 SP - MAX 69 SP
Toelating voor houders van een niet-Vlaams diploma
Informatie over de toelatingsvoorwaarden en -procedure voor houders van een niet-Vlaams diploma vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijving-of-registratie.
Taalvoorwaarden
De taalvereisten voor deze opleiding vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/nl/opleidingen/masteropleidingen/toelating/master/taal.htm
Alternatieve studietrajecten
De term flexibel studeren verwijst naar alle (alternatieve) manieren waarmee je een studietraject kan doorlopen. Het kan gaan over het spreiden van studies, over uitzonderlijke faciliteiten om het studeren vlotter te laten verlopen, over specifieke faciliteiten om werken met studeren te kunnen combineren, etc ...
Internationale ervaring
'Op Erasmus gaan', welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een internationale ervaring wil opdoen.