Master of Science in de industriële wetenschappen: biochemie

De master in de industriële wetenschappen: biochemie (Campus Kortrijk) wordt voor het laatst aangeboden in 2020-21 en wordt vervangen door de nieuwe Master in de bio-industriële wetenschappen: circulaire bioprocestechnologie.

master-na-bacheloropleiding
1 jaar 60 studiepunten
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inhoud

Als je benieuwd bent naar de biochemische werking van een cel, van een bacterie en hoe dat een invloed kan hebben op het dagelijkse leven, dan is de opleiding master in de industriële wetenschappen: biochemie iets voor jou. De focus ligt enerzijds op alles wat met voeding en voedingstechnologie te maken heeft, en de rol die bacteriën daarin spelen, en anderzijds op de manier waarop die organismen via DNA-verandering aangepast kunnen worden. In de masteropleiding industriële wetenschappen: biochemie worden de verschillende leerlijnen uit de bachelor - biochemie, microbiologie, genetica en voeding - verder uitgediept. Op die manier zal je diverse  verantwoordelijkheden kunnen opnemen in de industrie en het onderzoek. Je masteropleiding is ook zeer praktijkgericht. Wat dacht je van een stage bij de Gerechtelijke Politie of het Tropisch Instituut? Of loop je misschien liever een poosje mee met de researchers van het onderzoek naar kanker? Het zijn slechts enkele van de courante stageplaatsen. Je vindt vast wel een stageplek die jou bijzonder interesseert.

Aandachtspunten

Deze opleiding wordt voor het laatst aangeboden in 2020-21 en wordt vervangen door de nieuwe Master in de bio-industriële wetenschappen: circulaire bioprocestechnologie.

Voor wie

De toelatingsvoorwaarden zijn divers. Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.

Structuur

De opleiding is opgebouwd uit drie bachelorjaren gevolgd door één masterjaar. Tijdens het masterjaar is er een masterproef van 18 SP. Je kan die uitvoeren in samenwerking met een bedrijf of een onderzoeksinstelling. Gezien de toepassingsgerichtheid van de opleiding loop je tijdens de uitvoering van je masterproef eigenlijk ook stage. Stage en masterproef zijn als het ware in elkaar vervlochten.

Arbeidsmarkt

Het beroepenveld van een industrieel ingenieur biochemie is zeer breed. Met je diploma kom je in de meest diverse sectoren terecht: in de biotechnologie, voeding, farmacie, medische laboratoria, analyselaboratoria, kwaliteitslaboratoria, het (hoger) onderwijs …
Je kunt aan de slag als onderzoeker en ontwikkelaar, hoofd van een labo, technisch-commercieel verantwoordelijke, kwaliteitsverantwoordelijke, productmanager, leraar of zelfstandige …
Op ikbenindustrieelingenieur.be vind je interessante getuigenissen.