Postgraduaatsopleiding Radioprotectie
Postgraduaten zijn vervolgopleidingen die qua structuur afwijken van de klassieke master na masters (60 studiepunten, afzonderlijke scriptie of masterproef, etc…) of opleidingen die een beroepsvoorbereidend karakter hebben.
Infodagen
Elk jaar is er de Afstudeerbeurs (met een luik 'voorbereiding op de arbeidsmarkt' en een luik 'verder studeren').
Daarnaast hebben sommige opleidingen nog een specifiek infomoment (in dat geval wordt de datum hier aangekondigd - uiterlijk op 15/02).
Toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Vlaams diploma
- Rechtstreeks, na check door de inrichtende faculteit van formele toelatingsvereisten:
- opleidingen nieuwe structuur:
- Master in de arbeidsgeneeskunde en het getuigschrift van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde of van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde deel 2
Opmerking:Studenten die nog niet over deze beide certificeringsdocumenten beschikken, maar houder zijn van het diploma van Arts en die kunnen aantonen dat zij ingeschreven zijn voor de interuniversitaire opleiding Permanente vorming in de arbeidsgeneeskunde, kunnen zich op vertoon van dit diploma en op voorwaarde dat in OASIS een toelating is ingegeven door de faculteit, tevens inschrijven voor de postgraduaatsopleiding. Deze studenten zijn als het ware ingeschreven via een ‘geïndividualiseerd traject’; zij kunnen het getuigschrift voor de postgraduaatsopleiding pas behalen als ze beschikken over beide bovengenoemde certificeringsdocumenten.
- Master in de arbeidsgeneeskunde en het getuigschrift van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde of van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde deel 2
- opleidingen oude structuur:
- Gediplomeerde in de gespecialiseerde studies van arbeidsgeneeskunde en het getuigschrift van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde of van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde deel 2
Opmerking:Studenten die nog niet over deze beide certificeringsdocumenten beschikken, maar houder zijn van het diploma van Gediplomeerde in de gespecialiseerde studies van arbeidsgeneeskunde en die kunnen aantonen dat zij ingeschreven zijn voor de interuniversitaire opleiding Permanente vorming in de arbeidsgeneeskunde, kunnen zich op vertoon van dit diploma en op voorwaarde dat in OASIS een toelating is ingegeven door de faculteit, tevens inschrijven voor de postgraduaatsopleiding. Deze studenten zijn als het ware ingeschreven in een ‘geïndividualiseerd traject’; zij kunnen het getuigschrift voor de postgraduaatsopleiding pas behalen als ze beschikken over beide bovengenoemde certificeringsdocumenten.
- Gediplomeerde in de gespecialiseerde studies van arbeidsgeneeskunde en het getuigschrift van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde of van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde deel 2
- opleidingen nieuwe structuur:
- Na onderzoek van de bekwaamheid van de student om de opleiding te volgen:
- Een diploma van een masteropleiding aansluitend op een bacheloropleiding
- Een diploma van een masteropleiding die volgt op een andere masteropleiding
Extra info toelatingsvoorwaarden (Vlaams diploma)
Enkel voor inschrijving voor afzonderlijke opleidingsonderdelen via creditcontract:
Andere houders van een diploma van master kunnen, op voorwaarde van gunstige beoordeling na onderzoek van hun geschiktheid en bekwaamheid, de toestemming krijgen om bepaalde opleidingsonderdelen uit deze postgraduaatsopleiding te volgen via creditcontract, maar met uitsluiting van de mogelijkheid tot het later eventueel behalen van het postgraduaatsgetuigschrift. Om die reden zullen zij dan ook niet de toelating krijgen om alle opleidingsonderdelen van de postgraduaatsopleiding af te leggen. Mochten zij toch alle creditbewijzen verzamelen, dan kunnen zij het getuigschrift enkel behalen als ze ondertussen ook houder zijn van het diploma van Master of Science in de arbeidsgeneeskunde en van het getuigschrift van de Permanente vorming arbeidsgeneeskunde of van de Permanente vorming Arbeidsgeneeskunde deel 2.
Toelating voor houders van een niet-Vlaams diploma
Informatie over de toelatingsvoorwaarden en -procedure voor houders van een niet-Vlaams diploma vindt men op de volgende pagina: www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijving-of-registratie.