Postgraduaatsopleiding Rampenmanagement

Postgraduaten zijn vervolgopleidingen die qua structuur afwijken van de klassieke master na masters (60 studiepunten, afzonderlijke scriptie of masterproef, etc…) of opleidingen die een beroepsvoorbereidend karakter hebben.

postgraduaatsopleiding
20 studiepunten
Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inhoud

Postgraduaten zijn vervolgopleidingen die qua structuur afwijken van de klassieke master na masters (60 studiepunten, afzonderlijke scriptie of masterproef, etc…) of opleidingen die een beroepsvoorbereidend karakter hebben. Het gaat hier toch om opleidingen die vrij omvangrijk zijn (minstens 20 studiepunten) en zich hierdoor onderscheiden van permanente vorming en kortlopende bijscholingscursussen. Na afloop van een postgraduaatsopleiding krijgt men een postgraduaatsgetuigschrift.

Voor wie

De toelatingsvoorwaarden zijn divers. Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.

Structuur

Het postgraduaat rampengeneeskunde wordt interuniversitair georganiseerd met UA, KUL, VUB, UGent en KMS. De UGent is verantwoordelijk voor de module technologische rampen – en daarom werd enkel deze studiefiche aangemaakt. Universiteit Antwerpen is administratief verantwoordelijk en staat ook in voor de inschrijvingen – alle 10 studiefiches zijn via UA beschikbaar.