Schakelprogramma tot Master of Science in de pedagogische wetenschappen (klinische orthopedagogiek en Disability Studies)

Een schakelprogramma is een overgangsprogramma tussen bepaalde professionele bachelors (3-jarige hogeschoolopleiding) en een specifieke master. Via het schakelprogramma krijg je dus toegang tot een aansluitende master.

schakelprogramma
Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Verder studeren

Inhoud

Je volgt de kernvakken uit de academische bacheloropleiding met als bedoeling je de competenties bij te brengen om met de masteropleiding te kunnen starten. Via het schakelprogramma behaal je geen bachelordiploma, het geeft je enkel een toegangsticket naar een specifieke master.

Voor wie

Dit schakelprogramma is een toegangsticket naar een specifieke master. De toelatingsvoorwaarden worden vastgelegd op het niveau van de master in kwestie. Op de fiche van de master vind je of jouw diploma toelating geeft. De link vind je op het tabblad 'verder studeren' op deze pagina.

Structuur

Het schakelprogramma is een verzameling van vakken uit de drie bachelorjaren. Ondanks de reeds verworven voorkennis mag je dit niet onderschatten. Je kan het schakelprogramma op één voltijds academiejaar afwerken of spreiden over een termijn naar keuze. Je mag schakelvakken en mastervakken combineren. Je moet dus niet volledig geslaagd zijn voor het schakelprogramma om vakken uit de master op te nemen.

Meer info vind je op https://www.fppw.ugent.be/fdo/spvp.