Postgraduaatsopleiding Praktisch Humanisme

Dit postgraduaat richt zich hoofdzakelijk op professionals, vrijwillige consulenten, leerkrachten niet-confessionele zedenleer en iedereen die actief of geïnteresseerd is in het vrijzinnig humanisme. De opleiding maakt professionals en vrijwilligers wegwijs in het gedachtegoed van de Belgische seculiere beweging en de vrijzinnig humanistische morele dienstverlening en leidt op tot onderlegde actoren in het werkveld.

postgraduaatsopleiding
29 studiepunten
Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inschrijven

Was je afgelopen academiejaar reeds UGent-student, dan zul je je via Oasis herinschrijven voor het nieuwe academiejaar.

Was je afgelopen academiejaar geen UGent-student, dan kun je je vanaf 1 maart online aanmelden en je inschrijving opstarten voor jouw opleiding.

Inschrijvingsinstelling(en)

 • Vrije Universiteit Brussel

Samenwerkingsverbanden

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door:
 • Universiteit Gent
  Sint-Pietersnieuwstraat 25
  9000 Gent (België)
 • Vrije Universiteit Brussel
  Pleinlaan 2
  1050 Elsene (België)

Studiegeld

Het studiegeld voor postgraduaatsopleidingen bestaat uit een bedrag per opgenomen studiepunt + (indien van toepassing) een bedrag voor de opleiding dat betaald moet worden ongeacht het aantal studiepunten waarvoor ingeschreven wordt.

www.ugent.be/studiegeld

Financiële ondersteuning

Jaarlijks voorziet deMens.nu een aantal beurzen voor haar personeel, consulenten in categoriale diensten, vrijwillige consulenten, medewerkers van de diverse vrijzinnig humanistische lidverenigingen, leerkrachten niet-confessionele zedenleer en geïnteresseerden. Mensen die in aanmerking komen, kunnen via de website van het postgraduaat een beurs aanvragen. Ook het Humanistisch Verbond voorziet een beperkt aantal beurzen. www.postgraduaat-humanisme.be