Master of Medicine in de specialistische geneeskunde (klinische biologie)

In deze opleiding word je opgeleid tot arts-specialist die over een adequate kennis en vaardigheid beschikt om hoogwaardige patiëntenzorg te verlenen in je specifieke vakgebied. Het is een master-na-master die wordt gevolgd samen met de beroepsopleiding tot arts-specialist. De duur van de totale opleiding is afhankelijk van de specialisatie.

master-na-masteropleiding
5 jaar 180 studiepunten
Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inschrijven

Was je afgelopen academiejaar reeds UGent-student, dan zul je je via Oasis herinschrijven voor het nieuwe academiejaar.

Was je afgelopen academiejaar geen UGent-student, dan kun je je vanaf 1 maart online aanmelden en je inschrijving opstarten voor jouw opleiding.

Studiegeld

Het studiegeld voor master-na-masteropleidingen bestaat uit het vast bedrag van € 288 + € 13,80 of € 5 per studiepunt + een eventueel verhoogd studiegeld per studiepunt dat kan verschillen per faculteit (bedragen geldig in academiejaar 2024-25). Bepaalde opleidingen vormen hierop een uitzondering. Er is geen beurstarief mogelijk.

www.ugent.be/studiegeld

Studiekosten

Vanaf 1 juni vind je hier een overzicht van het studiemateriaal en de bijkomende kosten (naast het studiegeld) voor deze opleiding. We streven naar een zo correct mogelijk overzicht, afwijkingen zijn echter altijd mogelijk. Voor interuniversitaire of internationale opleidingen kunnen we dit overzicht van de kosten niet aanbieden.

Contact opleiding

Marijke Dhondt - Curriculummanager
Campus UZ Gent - Ingang 42, 3de verdieping
Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent
T 09 332 01 47 - msg.ge@ugent.be