Master of Science in de bestuurskunde en het publiek management

De master in de bestuurskunde en publiek management vormt polyvalente mensen die de inzichten en vaardigheden hebben om in de hedendaagse publieke sector een modern bestuur te garanderen. Efficiƫnt leiding geven berust op een juiste dosering van kennis en vaardigheden.

AACSB International Logo

Deze opleiding is geaccrediteerd door AACSB International - The Association to Advance Collegiate Schools of Business. AACSB is een wereldwijde non-profitorganisatie waarvan de accreditatieprocessen ISO 9001:2015 gecertificeerd zijn.

https://www.aacsb.edu/about-us

EAPAA

De European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) accrediteert academische programma's in publieke administratie in Europa om de kwaliteit en innovatie te waarborgen. Sinds de oprichting in 1999 heeft EAPAA meer dan 70 programma's geaccrediteerd, waaronder ons programma. EAPAA richt zich op missie-gebaseerde evaluaties en contextuele factoren.

https://eapaa.eu/

ICAPA

De International Commission on Accreditation of Public Administration Education and Training Programs (ICAPA) accrediteert wereldwijd programma's in publieke administratie. ICAPA heeft een internationale focus en richt zich zowel op de huidige als toekomstige kwaliteit, effectiviteit en relevantie van het curriculum.

https://www.iias-iisa.org/accreditation/

master-na-bacheloropleiding
1 jaar 60 studiepunten
Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Nederlands
Brochure downloaden  
Over de opleiding
Programma
Informeer je
Vlot van start
Na je studies

Inschrijven

Was je afgelopen academiejaar reeds UGent-student, dan zul je je via Oasis herinschrijven voor het nieuwe academiejaar.

Was je afgelopen academiejaar geen UGent-student, dan kun je je vanaf 1 maart online aanmelden en je inschrijving opstarten voor jouw opleiding.


Studiegeld

Bij inschrijving met een diplomacontract voor een voltijds modeltraject bedraagt het studiegeld (bedragen geldig in academiejaar 2024-2025):

  • 1116 EUR voor niet-beursstudenten
  • 131,5 EUR voor beursstudenten
  • 588 EUR voor bijna-beursstudenten

Meer info: www.ugent.be/studiegeld

Studiekosten

Vanaf 1 juni vind je hier een overzicht van het studiemateriaal en de bijkomende kosten (naast het studiegeld) voor deze opleiding. We streven naar een zo correct mogelijk overzicht, afwijkingen zijn echter altijd mogelijk. Voor interuniversitaire of internationale opleidingen kunnen we dit overzicht van de kosten niet aanbieden.

Contact opleiding

Website

Kan ik werken en studeren? Kan ik vrijstellingen krijgen? Is er begeleiding mogelijk? Starten in januari? ... Lees onze FAQ's.